Apple va gazdui un eveniment media saptamana viitoare pentru a dezvalui urmatoarea generatie de iPad, in incercarea companiei americane de a contracara atacul din ce in ce mai puternic al concurentei ce a adoptat tablete PC cu sisteme de operare Android, scrie Reuters.

Apple a trimis invitatii presei pentru a se prezenta la evenimentul din San Francisco ce va avea loc pe 2 martie, acelasi loc in care Apple a dezvaluit primul iPad, in ianuarie 2010.

Invitatia succinta are pe fundal un urias “2” iar textul spune “Vino sa vezi al carui gadget este 2011”.

Avand in vedere pleiada de tablete ale concurentei, Apple va trebui sa uimeasca mult mai mult ca acum un an pentru a multumi audienta. Desi iPad-ul domina in prezent piata tabletelor PC, noi device-uri se lanseaza aproape saptamanal, asa ca Apple va trebui sa dovedeasca faptul ca merita sa ramana lider pe acest segment de piata.

Printre concurentii Apple se numara Motorola, Research in Motion, Samsung sau HP. Apple a vandut anul trecut circa 15 milioane de iPad-uri. Analistii estimeaza ca in acest an se vor vinde de doua ori mai multe iPad-uri, piata urmand sa ajunga la minim 50 de milioane de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
WhatsApp nu va mai functiona pe unele telefoane