Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca eventuala preluare a UPC de catre RCS&RDS va fi analizata de Consiliul Concurentei (CC), fiind posibil ca institutia sa se fi autosesizat deja, si ca personal nu crede ca va fi vorba de o situatie de monopol, informeaza Mediafax.

Vreme a afirmat ca in ceea ce priveste "tendintele monopoliste" de pe piata telecom Consiliul Concurentei este institutia competenta.

RCS&RDS ar purta negocieri pentru achizitia UPC Romania, iar daca aceasta tranzactie s-ar materializa cele doua companii ar ajunge la peste 4 milioane de clienti pe piata de televiziune, in jur de 1,65 milioane de abonati de telefonie fixa, 1,35 milioane de utilizatori de internet si circa 1,5 milioane de clienti de telefonie mobila.

"Consiliul Concurentei va analiza si va da solutiile. La ora actuala, statul roman are mecanismele prin care poata sa intervina in asemenea momente si o face. Avem institutii si vor interveni, dupa care, daca vom primi anumite sarcini, noi le vom indeplini", a spus Vreme.

El a adaugat ca este posibil ca autoritatea de reglementare in domeniul concurentei sa se fi autosesizat.

"Dati-mi voie sa port o discutie si sa-i sesizez, dar cred ca s-au autosesizat, sunt foarte dinamici in ultimul timp, au dat amenzi de 65 de milioane de euro la Orange, Vodafone, Posta Romana...", a spus Vreme.

Intrebat daca apreciaza ca eventuala preluare a UPC de catre RCS&RDS ar duce ultima companie intr-o pozitie de monopol pe piata, ministrul a raspuns negativ.

"Nu cred ca ar duce-o in pozitie de monopol, piata de telecomunicatii si televiziune e destul de echilibrata la ora actuala in Romania. Dar orice tendinta de monopol va fi tratata serios de institutiile statului, pentru ca cetateanul sa nu fie afectat", a spus el.

Citeste si articolul
Cum ar schimba piata de telecom o fuziune intre RCS&RDS si UPC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth, sub lupa Concurentei pentru o noua tranzactie imobiliara