Pentru inceput, clientii ce vor beneficia de aceste viteze sunt cei din Bucuresti, Buftea, Corbeanca, Mioveni, Pitesti, Ploiesti, Otopeni si Voluntari. Lista acestor localitati se va extinde in perioada urmatoare.

Conexiunea de 21,6 Mbps este disponibila pentru toate abonamentele Colibri si optiunile Internet PrePay care ofera acces mobil la Internet pentru laptop, tablete PC sau desktop.

In cazul in care utilizatorii ies din zona de acoperire HSDPA de 21,6 Mbps, trecerea la zone cu acoperire prin tehnologii si viteze diferite, precum HSDPA de 14,4 Mbps, 3G sau EDGE, se va face neintrerupt, modificandu-se doar viteza de transfer.

„Una dintre prioritatile Orange Romania pentru urmatoarea perioada este imbunatatirea si dezvoltarea retelei de date mobile”,a declarat Madalina Suceveanu, network director la Orange Romania.

Citeste si:

Orange ofera acoperire HSDPA de 21,6 Mbps in 8 localitati, HSDPA de 14,4 Mbps si 7,2 Mbps in 11, respectiv 900 de localitati si viteza EDGE de
pana la 220 kbps in toata tara.

Vodafone Romania a lansat serviciul HSDPA in toamna lui 2009. La scurt timp dupa Orange si Zapp, companie achizitionata de Cosmote Romania, a introdus servicii de Internet la viteze de pana la 21,6 Mbps.

Sursa foto: Flickr.com