Dragan: Investitorii devin din ce in ce mai interesati de preluari IT

Preluarile de companii din industria IT este atractiva pentru investitori, mai ales ca proprietarii sunt dispusi sa reduca din pret in 2011, a declarat, marti Liviu Dragan, membru in consiliul Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

"Achizitiile (de companii IT - n.r.) vor continua si in acest an, vom vedea miscari spectaculoase. Este un proces de «insanatosire»", a spus Dragan.

El a aratat ca, in prezent, tehnologiile mobile nou aparute stimuleaza companiile sa dezvolte aplicatii pentru acest tip de echipamente, conform Mediafax.

"Cred ca la ora actuala exista un «trend» spectaculos pe tehnologia wireless, telefoanele inteligente, tabletele sunt intr-o efervescenta. Succesul iPad atrage noi producatori catre acest segment, ceea ce va aduce un succes pentru producatorii de software. Tehnologia atrage aplicatii", a aratat Dragan.

Oficialul ANIS a precizat ca in Romania sunt companii care pot produce aplicatii pentru noua tehnologie mobila.

"Astfel de companii sunt atractive pentru investitorii straini. Noua tehnologie creeaza un avantaj pentru Romania, ca si pentru tarile mai putin dezvoltate. Cand apare, toate tarile sunt egale, chiar daca sunt dezvoltate sau nu. Romania poate ocupa un rol important in industria de software pentru echipamentele mobile", a mai spus Dragan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri