Seful Generali risca 8 ani de inchisoare pentru falimentul unei companii

Presedintele grupului italian de asigurari Generali, Cesare Geronzi, risca o pedeapsa de opt ani de inchisoare pentru rolul avut in falimentul companiei alimentare Cirio, in 2003, perioada in care era la conducerea bancii Capitalia, transmite Reuters.

Avocatii lui Geronzi (foto), care a fost numit presedinte al Generali in aprilie 2010, au respins imediat cererea procuraturii privind condamnarea, sustinand ca acesta nu avea atributii specifice legate de Cirio si ca a actionat corect, scrie Mediafax.

"Judecatorii vor sti cu siguranta sa treaca peste aceste presupuneri neplauzibile incluse intr-o cerere generica, nejustificata", au declarat avocatii apararii, Ennio Amodio si Paola Severino.

La ora 13:05 GMT, actiunile Generali erau in scadere cu 1,23%, la 16,03 euro pe unitate, sub maximul sedintei de 16,1 euro pe unitate atins inainte de aparitia informatiilor.

Evolutia titlurilor companiei, al treilea mare asigurator din Europa, corespunde declinului de 1,4% al indicelui european al actiunilor companiilor de asigurari.

Un analist din Milano a declarat ca cererea procuraturii de condamnare la inchisoare poate leza imaginea Generali la nivel international, dar este improbabil sa conduca la vreo demisie.

In Italia, orice demisie va avea loc dupa ce vor fi epuizate toate caile de atac. Deocamdata este vorba doar de prima cerere a procuraturii, a spus analistul.

Intr-un interviu recent pentru Financial Times, Geronzi a declarat ca Generali ar putea investi in banci italiene care au nevoie de capital. El a mai spus ca a castigat intotdeauna procesele impotriva sa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri