Actiunile producatorului de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent au crescut joi cu aproape 11%, in urma aparitiei unor zvonuri ca o companie chineza a facut o oferta pentru preluarea grupului, potrivit unor traderi citati de Reuters.
Aprecierea titlurilor Alcatel se datoreaza in parte si comentariilor pozitive facute de managementul companiei in timpul unui road-show efectuat in aceste zile pentru investitorii din Statele Unite, informeaza Mediafax.

"Exista niste zvonuri foarte vagi legate de o oferta de la chinezi. Se aude de asemenea ca managementul aflat in roadshow in SUA face treaba buna", spune un trader.

Alte surse vorbesc despre aprecierile pozitive din partea Barclays Capital.

"Continuam sa vedem Alcatel-Lucent ca cea mai bine pozitionata dintre companiile cu probleme din sectorul infrastructurii de telecomunicatii si ne crestem din nou estimarea", potrivit unei note a Barclays.

Analistii bancii britanice au crescut pretul tinta al actiunilor grupului de la 2,8 euro la 3,9 euro.

Un purtator de cuvant al Alcatel a refuzat sa comenteze zvonul privind presupusa oferta de la o companie chineza.

Actiunile Alcatel-Lucent au fost tranzactionate masiv in prima ora a sedintei bursiere de joi si au atins maximul ultimilor doi ani si jumatate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri