Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a retrogradat cu trei trepte ratingul suveran al Greciei, de la "Ba1" la "B1", cu perspectiva negativa, din cauza riscului ca statul sa fie nevoit sa-si restructureze voluntar datoriile, transmite Reuters.
Ratingul acordat de Moody's este cel mai redus dintre calificativele primite de Grecia de la agentiile de evaluare financiara importante, scrie Mediafax.

"Masurile de consolidare fiscala si reformele structurale necesare pentru stabilizarea evolutiei datoriei sunt foarte ambitioase si comporta riscuri semnificative de implementare", se arata intr-un comunicat al Moody's.

Reducerea calificativului reflecta, de asemenea, dificultatile considerabile pe care autoritatile le intampina la strangerea veniturilor.

Agentia apreciaza, in plus, ca exista riscuri ca acele conditii legate de prelungirea ajutorului financiar dupa 2013 sa se bazeze pe criterii de bonitate pe care Grecia nu le poate indeplini, situatie care ar putea avea ca rezultat restructurarea datoriilor.

Perspectiva negativa reflecta opinia Moody's ca povara foarte mare a datoriei si riscurile semnificative de implementare a reformelor structurale ar putea exercita presiuni negative asupra ratingului, mentioneaza comunicatul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri