Presedintele Consiliului de Administratie al Vodafone Group, John Bond, il va inlocui in luna mai pe presedintele CA al grupului minier britanic Xstrata PLC, Willy Strothotte, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
Strothotte, care are de asemenea la Xstrata o pozitie de director nonexecutiv, se va retrage pe 4 mai, la sfarsitul adunarii generale anuale a actionarilor gigantului minier.

John Bond se alatura cu efect imediat Consiliului Xstrata pe o pozitie de consultant si va fi numit presedinte la sfarsitul reuniunii din mai, dupa ce va fi ales de actionari, scrie Mediafax.

Strothotte s-a alaturat CA al Xstrata in 2002 si este de asemenea presedinte al grupului elvetian Glencore International.

Retragerea sa din functie era previzibila, din moment ce Glencore se pregateste de o oferta publica initiala, in urma careia Strothotte ar fi ocupat functia de presedinte al CA la doua companii listate la bursa.

Bond se va retrage de la Vodafone pe 26 iulie, fiind inlocuit de directorul general al Philips, Gerard Kleisterlee, care va parasi producatorul olandez de electronice la finele lunii martie.

Inainte de a prelua sefia Vodafone, Bond a fost presedinte al CA al HSBC Holdings, petrecand peste 40 de ani la banca britanica.

Cititi si Seful Philips devine presedinte la Vodafone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri