Presedintele Consiliului de Administratie al Vodafone Group, John Bond, il va inlocui in luna mai pe presedintele CA al grupului minier britanic Xstrata PLC, Willy Strothotte, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Strothotte, care are de asemenea la Xstrata o pozitie de director nonexecutiv, se va retrage pe 4 mai, la sfarsitul adunarii generale anuale a actionarilor gigantului minier.

John Bond se alatura cu efect imediat Consiliului Xstrata pe o pozitie de consultant si va fi numit presedinte la sfarsitul reuniunii din mai, dupa ce va fi ales de actionari, scrie Mediafax.

Strothotte s-a alaturat CA al Xstrata in 2002 si este de asemenea presedinte al grupului elvetian Glencore International.

Retragerea sa din functie era previzibila, din moment ce Glencore se pregateste de o oferta publica initiala, in urma careia Strothotte ar fi ocupat functia de presedinte al CA la doua companii listate la bursa.

Bond se va retrage de la Vodafone pe 26 iulie, fiind inlocuit de directorul general al Philips, Gerard Kleisterlee, care va parasi producatorul olandez de electronice la finele lunii martie.

Inainte de a prelua sefia Vodafone, Bond a fost presedinte al CA al HSBC Holdings, petrecand peste 40 de ani la banca britanica.

Cititi si Seful Philips devine presedinte la Vodafone.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, sponsorul transmisiunilor turneelor de tenis din 2020