Subway ia fata McDonald's si devine cel mai mare restaurant din lume

Subway a depasit anul trecut McDonald's si a devenit cel mai mare lant de restaurante din lume, in functie de numarul unitatilor, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Lantul american de restaurante Subway avea la sfarsitul anului trecut 33.749 de unitati la nivel mondial. McDonald's detinea, in schimb, 32.737 de unitati, conform Mediafax.

Reteaua americana de fast-food Subway va intra pe piata locala pana la finele acestui an, conform lui Ivan Todorov, CEO pentru Bulgaria si Romania al master francizorului Subway International. Primul restaurant de pe plan national va fi deschis, cel mai probabil, intr-un mall.

Subway a intrecut McDonald's in urma cu noua ani in functie de numarul centrelor de vanzare deschise pe piata din SUA.
Jucatorii din industria americana a restaurantelor incearca sa castige teren in special in state din Asia, in conditiile in care in SUA piata este saturata, iar consumul este afectat de somajul ridicat.

Spre exemplu, Starbucks a anuntat ca intentioneaza sa tripleze numarul de unitati din China. De asemenea, Dunkin' Brands, compania mama a Dunkin' Donuts, vrea sa deschida mii de noi centre de vanzare pe piata chineza in urmatorii ani si sa se lanseze in Vietnam.

Recent, Subway si-a deschis unitatea cu numarul 1.000 in Asia. In SUA, compania are putin peste 24.000 de restaurante si a obtinut anul trecut venituri de 10,5 miliarde de dolari. La nivel global, incasarile s-au situat la 15,2 miliarde de dolari.

McDonald's a ramas, totusi, lider mondial in privinta vanzarilor, cu venituri de 24 de miliarde de dolari anul trecut.

Sursa foto: Cruzio.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri