Subway a depasit anul trecut McDonald's si a devenit cel mai mare lant de restaurante din lume, in functie de numarul unitatilor, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
Lantul american de restaurante Subway avea la sfarsitul anului trecut 33.749 de unitati la nivel mondial. McDonald's detinea, in schimb, 32.737 de unitati, conform Mediafax.

Reteaua americana de fast-food Subway va intra pe piata locala pana la finele acestui an, conform lui Ivan Todorov, CEO pentru Bulgaria si Romania al master francizorului Subway International. Primul restaurant de pe plan national va fi deschis, cel mai probabil, intr-un mall.

Subway a intrecut McDonald's in urma cu noua ani in functie de numarul centrelor de vanzare deschise pe piata din SUA.
Jucatorii din industria americana a restaurantelor incearca sa castige teren in special in state din Asia, in conditiile in care in SUA piata este saturata, iar consumul este afectat de somajul ridicat.

Spre exemplu, Starbucks a anuntat ca intentioneaza sa tripleze numarul de unitati din China. De asemenea, Dunkin' Brands, compania mama a Dunkin' Donuts, vrea sa deschida mii de noi centre de vanzare pe piata chineza in urmatorii ani si sa se lanseze in Vietnam.

Recent, Subway si-a deschis unitatea cu numarul 1.000 in Asia. In SUA, compania are putin peste 24.000 de restaurante si a obtinut anul trecut venituri de 10,5 miliarde de dolari. La nivel global, incasarile s-au situat la 15,2 miliarde de dolari.

McDonald's a ramas, totusi, lider mondial in privinta vanzarilor, cu venituri de 24 de miliarde de dolari anul trecut.

Sursa foto: Cruzio.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri