Autoritatile municipale din Phnom Penh au respins cererea unor organizatii non-guvernamentale si a sindicatelor de a sarbatori cea de-a 100a aniversare printr-o adunare in capitala, a anuntat Organizatia Miscarii Femeilor din Cambodgia. Nu au motivat refuzul in niciun fel, au spus organizatorii.

“Este un trist comentariu la adresa drepturilor omului din Cambodgia”, a spus Phil Robertson, reprezentat al Drepturilor Omului la New York.

“Se pare ca guvernul nu este dispus sa permita o libera exercitare a dreptului de asociere si a dreptului de intrunire. Femeile trebuie sa se organizeze pentru a-si afirma drepturile in tari precum Cambodgia”, a anuntat el.

Meas Morokot, presedinta Organizatiei Miscarii Femeilor din Cambodgia, a spus ca decizia de interzicere a evenimetului public este “regretabila”.

“Aceasta manifestatie nu are niciun scop politic. Noi vrem doar sarbatorirea tuturor femeilor”, a spus ea.

Citeste si:

In schimb, organizatorii vor organiza o reuniune pentru 1800 de oameni pe o proprietate private de la marginea orasului.

Kep Chuk Tema, guvernatorul Phnom Penh, a carui semnatura a fost pus pe scrisoarea de interzicere a adunarii, a anuntat ca este prea ocupat sa comenteze situatia.

In ultimele luni, guvernul cambodgian a fost tinta unor acuzatii din partea grupurilor care pledeaza pentru libera exprimare.