"Knight Vinke este actionar al Carrefour de peste 12 luni. Am informat compania atunci cand participatia noastra a depasit 1%. Discutiile cu conducerea au fost confidentiale si nu pot furniza informatii suplimentare", a declarat un purtator de cuvant al lui Vinke.

Informatia subliniaza presiunile exercitate de investitori asupra Carrefour pentru ca un plan de redresare a activitatilor, lansat in 2009, sa dea rezultate si sa duca la cresterea cotatiei actiunilor.

Succesul a fost pana in prezent limitat. Dupa ce au crescut pana la 41,28 euro pe unitate in septembrie anul trecut, titlurile au fost afectate de doua avertismente privind profitabilitatea, din cauza hipermarketurilor din Brazilia.

Un acord de vanzare a unor active din Thailanda si planurile de separare a lantului de discount Dia si a 25% din proprietatile imobiliare europene nu au influentat pretul actiunilor.

Citeste si:

Knight Vinke Asset Management cumpara de regula participatii mici la companii europene importante si apoi convinge alti actionari sa i se alature in campania de schimbare a strategiei acesteia.

De la infiintare, in 2003, Knight Vinke a ramas cunoscut pentru schimbarile impuse la grupul bancar HSBC, cel petrolier Royal Dutch Shell, compania franceza de utilitati Suez si grupul olandez de media VNU.

Participatia la Carrefour este mica fata de cota de 13,5% detinuta la retailer de Colony Capital si Groupe Arnault, care au incercat la randul lor sa faca schimbari la Carrefour.