Profitul grupului rus Lukoil, al doilea mare producator de petrol din Rusia, a crescut anul trecut cu 29%, de la sapte miliarde de dolari la noua miliarde de dolari, insa s-a situat usor sub estimari, dupa ce impactul pozitiv al preturilor mai mari la titei a fost anulat de cresterea costurilor, informeaza Mediafax.
Tinta de profit pentru 2010 a fost de 9,36 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Veniturile au urcat tot cu 29% in intervalul analizat, de la 81 miliarde de dolari la 105 miliarde de dolari, se arata in raportul financiar al Lukoil.

Productia de hidrocarburi a grupului a crescut cu 1,2% anul trecut, la 2,24 milioane barili echivalent petrol pe zi. Productia de petrol a totalizat 96 milioane de tone (704 milioane de barili).

Rafinariile Lukoil au procesat anul trecut 66,18 milioane de tone de titei (485,3 milioane barili), cu 5,5% mai mult ca in anul anterior. Unitatile din Rusia au inregistrat o crestere de 1,7% in timp ce rafinariile diviziei internationale au urcat productia cu 14,6%.

Grupul detine in Romania rafinaria Petrotel si o retea de peste 300 de benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri