Pretul petrolului Brent a scazut cu 1,38 de dolari, la 114,05 de dolari pe baril, dupa ce in luna februarie a atins maximul ultimilor doi ani si jumatate, de aproape 120 de dolari pe baril, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Cotatia titeiului Brent, de referinta pentru bursa londoneza, s-a redus la 114,94 de dolari pe baril, pana la ora 7:36 GMT, dupa ce pentru o scurta perioada a coborat la 112,83 de dolari pe baril. Pretul a urcat in februarie la maxilul ultimilor doi ani si jumatate, de 119,79 de dolari pe baril, pe fondul temerilor investitorilor ca tensiunile sociale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu vor afecta livrarile de petrol din aceste regiuni.

Cotatia titeiului destinat pietei din SUA a scazut cu 1,45 de dolari, la 101,25 de dolari pe baril.

Reducerea de vineri a cotatiei vine pe fondul debutului linistit al unor proteste in Arabia Saudita, noteaza Reuters. Totodata, investitorii au fost speriati cutremurul puternic care a lovit Japonia.

"Observam o corectie, de care este mare nevoie. Daca «Ziua Revolutiei» din Arabia Saudita nu degenereaza in ceva grav, tendinta cotatiilor petrolului va fi de scadere", a afirmat Tony Nunan, analist la Mitsubishi.

In Arabia Saudita, pe Facebook circula un apel pentru organizarea, vineri, a unor proteste - "Ziua a revolutiei" - cu scopul de a cere eliberarea detinutilor politici si libertate de exprimare si de intrunire. Joi, autoritatile au trans focuri de arma in aer pentru a dispersa demonstranti siiti, trei persoane fiind ranite in urma acestei actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri