Cutremurul cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter care a lovit Japonia este cel mai mare din ultimii 140 de ani, scrie editia online a The Star, care citeaza Reuters.
Statul asiatic, localizat in “Cercul de Foc al Pacificului”, este responsabil de circa 20% din cutremurele de peste 6 grade Richter petrecute la nivel mondial.

Capitala Tokyo, care are o populatie de 12 milioane de locuitori, este amplasata la unirea a patru placi tectonice: Eurasiatica, Nord Americana, Filipeneza si Pacifica.

Cititi mai jos pentru a afla care au fost cele mai importante cutremure din istoria Japoniei:

• 1 septembrie 1923: cutremurul a avut o magnitudine de 7,9 grade si a omorat peste 140.000 de oameni in regiunea capitalei Tokyo.
Seismologii japonezi spuneau la acel moment ca un astfel de cutremur ar putea lovi oricand orasul.

• 17 ianuarie 1995: cutremurul de 7,3 grade a ucis peste 6.400 de locuitori in orasul Kobe, aflat in Vestul tarii. A pragubat pagube estimate la 100 de miliarde de dolari si este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie;

• 16 august 2005: un cutremur de 7,2 grade a afectat o regiune de circa 300 de kilometri din nordul Capitalei;

• 23 octombrie 2004: regiunea Niigata a fost lovita de un cutremur de 6,8 grade, care a provocat 65 de victime si 3.000 de raniti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri