Fitch: Liderii zonei euro trebuie sa stabileasca masuri de consolidare fiscala

Agentia de evaluare financiara Fitch apreciaza ca riscul reducerii ratingurilor guvernelor din zona euro va creste daca liderii europeni nu ajung la un acord privind o solutie coerenta si credibila la criza datoriilor, informeaza agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Liderii zonei euro trebuie sa stabileasca masuri de consolidare fiscala si reforme structurale, sa proiecteze un program mai cuprinzator de revenire economica, a afirmat David Riley, seful diviziei de ratinguri suverane a Fitch intr-un interviu acordat Reuters Insider TV.

Sefii de state si de guverne din zona euro se vor reuni la Bruxelles pentru a stabili reguli referitoare la limitarea datoriilor nationale, prima intalnire dintr-o serie programata pentru luna martie care vizeaza gasirea unei solutii la criza datoriilor.

Riley considera, de asemenea, ca majorarea capacitatii de creditare a Fondului European de Stabilitate Financiara si apoi a Mecanismului European de Stabilitate va reduce riscul de intrare in incapacitate de plata in zona euro.

El apreciaza, de asemenea, ca Portugalia va intampina rapid presiuni pe pietele financiare daca membrii zonei euro nu vor ajunge la o intelegere privind un program de ajutor, iar Grecia este statul care se confrunta cu cele mai mari dificultati privind capacitatea de plata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri