Industria mondiala de asigurari va pierde circa 10 miliarde de dolari dupa cutremurul care a lovit Japonia vineri dimineata, estimeaza analistii internationali. Costurile pe care asiguratorii le vor avea de suportat ar putea insa creste, pe masura ce guvernul nipon va publica date exacte despre urmarile catastrofei naturale.
Analistii de la Jefferies International, companie americana de servicii financiare, estimeaza ca impactul pierderii de 10 miliarde dolari asupra rezultatelor financiare ale grupurilor de asigurari va fi de aproximativ 5%, scire marketwatch.com.

Doar 10% din locuintele afectate de cutremur si tsunami au asigurari suplimentare in caz de seism, mai spun analistii Jefferies. Acestia readuc in atentie un alt cutremur major din Japonia, ce a a avut loc in 1995, si care a cauzat pierderi economice de 100 miliarde dolari, in vreme ce asiguratorii au avut de platit doar circa 3 miliarde dolari.

Efectele asupra companiilor de asigurari au fost deja vizibile pe bursele din Europa in dimineata zilei de vineri. Socuri notabile se remarcau si in pre-deschiderea sedintei bursiere de la New York, acolo unde grupul Aflac, cea mai mare companie de asigurari din Japonia, pierdea 3%, urmata indeaproape de gigantii americani AIG si XL Group Plc.

Asiguratorii se confrunta deja cu pierderi importante, cu doar o luna in urma industria mondiala platind o suma cuprinsa intre 8 si 12 miliarde dolari, dupa un puternic cutremur in Noua Zeelanda.

Avand in vedere avertismentele privind pericolul producerii unor tsunami ce ar putea afecta coasta de nord a Japoniei in aceasta seara, atat guvernul de la Tokio cat si oficialii companiilor de asigurari se feresc sa estimeze valoarea totala a pierderilor.

Uraganul Katrina, care a lovit orasul american New Orleans in 2005, reprezinta catastrofa naturala care a avut cel mai mare impact asupra companiilor de asigurari, evenimentul provocandu-le acestora pierderi de 71 miliarde dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri