Peste 700 de persoane au murit in urma cutremurului urmat de tsunami care s-au produs in Japonia, conform unui bilant provizoriu anuntat de politie, informeaza Bloomberg.
[Update 2] Armata japoneza a anuntat ca a localizat intre 300 si 400 de trupuri neinsufletite in portul Rikuzentakata din nord-estul tarii, inundat de un tsunami de proportii, a anuntat televiziunea publica NHK.

Printre victime se numara si alte peste 200 de persoane ale caror trupuri neinsufletite au fost gasite pe plaja din Sendai, in nord-estul Japoniei, dupa trecerea unui val seismic de peste 10 metri.

[Update] Politia japoneza a anuntat ca 784 de persoane sunt date disparute, iar 1.128 au fost ranite.

"Este cel mai grav cutremur inregistrat dupa perioada Meiji (1868 - 1912)", a declarat un purtator de cuvant al guvernului nipon.


Cele mai multe victime provin din Iwate – 221 de morti.

Politia japoneza estimeaza ca intre 200 si 300 de victime se afla intr-o zona cu acces dificil din apropierea orasului Sendai, in Miyagi.

In total sunt date disparute 740 de persoane si 1.040 sunt ranite.

Valul seismic de peste 10 metri a avariat circa 1.200 de locuinte in zona Sendai

Bilanturile anuntate de autoritati sunt provizorii, intrucat politia intampina dificultati in privinta obtinerii informatiilor din intreaga tara.

Cutremurul de vineri a fost urmat de numeroase replici, multe cu magnitudini peste 6, care au provocat alunecari de teren si avalanse.

Agentia nationala pentru incendii si dezastre a anuntat ca peste 3.400 de cladiri au fost distruse total sau partial, iar in zona afectata de cutremur mai mult de 5,5 milioane de locuinte nu sunt alimentate cu energie electrica, iar alte 600.000 nu dispun de alimentare cu apa.

Cititi si

Stare de urgenta nucleara

Banca Japoniei e pregatita sa asigure stabilitatea financiara a tarii

Ce inseamna catastrofa din Japonia pentru asiguratori

Roubini, profetul recesiunii: Cutremurul a venit in cel mai prost moment pentru economia Japoniei


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri