Portugalia a anuntat noi masuri de austeritate, intr-un ultim efort de evitare a accesarii unui ajutor financiar international, transmite Reuters.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca noile masuri anuntate de guvernul portughez sunt benefice discutiilor din zona euro privind solutiile de rezolvare a crizei datoriilor, informeaza Mediafax.

Merkel a aratat ca principalul obiectiv al reuniunii liderilor din zona euro este pregatirea deciziilor pentru summitul din 24-25 martie.

O sursa guvernamentala germana a spus la randul ei ca exista semnale pozitive ca Grecia si Irlanda, beneficiarele unor programe de sustinere financiara obtinute anul trecut, ar putea si ele sa anunte noi masuri de austeritate in timpul summitului.

Acest fapt ar deschide calea pentru suplimentarea sprijinului financiar din partea Germaniei.

Merkel vrea ca cele 17 natiuni din zona euro sa aprobe un plan pentru o disciplina bugetara mai stricta si cresterea competitivitatii, inainte ca Germania sa accepte majorarea fondului de salvare financiara destinat tarilor din regiune.

Ritmul lent al managementului crizei la nivelul UE a amplificat presiunile asupra Portugaliei, pentru solicitarea sprijinului financiar.

Premierul Jose Socrates s-a opus insa, afirmand ca ar fi o umilinta pentru natiunea sa.

Pentru a convinge investitorii ca finantele tarii sunt sustenabile, guvernul a anuntat reduceri ale cheltuielilor in acest an echivalente cu 0,8% din PIB, precum si reforme structurale care vor contribui la reducerea mai rapida a deficitului bugetar.

Masurile includ reducerea cheltuielilor de asistenta sociala si infrastructura, dar si modificari ale legislatiei muncii, inclusiv diminuarea platilor compensatorii.

Investitorii sunt sceptici ca eforturile portugheze pot rezolva singure problema.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri