Bilant devastator: Numarul victimelor cutremurului ar putea depasi 10.000

Numarul victimelor cutremurului de vineri din Japonia ar putea depasi 10.000, potrivit sefului politiei din prefectura Miyagi, citat de televiziunea publica nipona NHK, relateaza agentia Kyodo, in pagina electronica.

[Update] Ultimul bilant oficial indica peste 1.351 de victime in urma cutremurului si valurilor tsunami care au lovit vineri nord-estul Japoniei, informeaza televiziunea NHK.

In prefectura Miyagi au fost raportate 515 victime, insa politia din aceasta zona estimeaza ca numarul va depasi cu siguranta 10.000 de morti.

Magnitudinea seismului a fost revizuita de la 8,8 la 9, devenind astfel cel mai puternic cutremur din istoria Japoniei, a anuntat Agentia meteorologica nipona, subliniind faptul ca o replica majora ar putea avea inca loc.

Potrivit datelor oficiale, numarul persoanelor decedate sau date disparute depaseste 2.000. Politia nipona a descoperit inca 600 de victime in prefecturile Miyagi si Iwate.

De asemenea, autoritatile nu au putut lua legatura cu zeci de mii de persoane, iar cel putin 20.820 de cladiri au fost avariate in totalitate sau partial in zonele afectate de cutremur.

Pe de alta parte, nivelul radiatiilor de la centrala nucleara Fukushima a depasit pragul normal, insa secretarul de stat Yukio Edano a negat ca aceasta situatie reprezinta un pericol pentru populatie.

Pana acum 19 persoane au fost expuse la radiatiile nucleare din apropierea centralei.

In Miyagi, aproximativ 200 de victime au fost descoperite in orasul Higashimatsushima, in timp ce peste jumatate din populatia orasului Minamisanriku este data disparuta.

Aproximativ 4.400 de persoane din orasele Onagawa si Ishinomaki sunt izolate in scoli, spitale si hoteluri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri