Ce masuri va lua Banca Japoniei pentru prevenirea destabilizarii sistemului financiar

Banca Japoniei se va angaja sa asigure toate fondurile necesare prevenirii destabilizarii pietelor si sistemului bancar ca urmare a cutremurului devastator care a lovit vineri Japonia, transmite Reuters.

Institutia nu va reduce dobanda de politica monetara, aflata deja la un nivel foarte mic, asa cum a facut banca centrala din Noua Zeelenda, in urma cu doua saptamani, dupa un cutremur puternic, potrivit Mediafax.

Banca centrala va fi, insa, pregatita sa relaxeze si mai mult politica monetara in cazul in care pagubele produse de cel mai sever cutremur inregistrat in Japonia vor ameninta revenirea economica fragila.

Prioritatea institutiei este de a se asigura ca bancile comerciale din zonele afectate de cutremur si de valurile Tsunami care au urmat acestuia nu raman fara lichiditati in cazul in care clientii isi vor retrage economiile.

Banca centrala va injecta pe pietele financiare intre 2.000 miliarde de yeni si 3.000 miliarde de yeni, cantitate cel putin dubla comparativ cu cea angajata in mod normal, pentru a preveni cresterea costurilor imprumuturilor pe termen scurt.

Analistii nu prevad turbulente in sistemul financiar nipon.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri