"Din punctul nostru de vedere, tranzactia este moarta. Va fi foarte dificil sa abordam vreo propunere a NBG ca amiabila", a declarat directorul operational al Alpha, Spyros Filateros, pentru Financial Times.

NBG, cea mai mare banca din Grecia, a surprins pietele in februarie lansand o oferta de preluare a Alpha Bank prin schimb de actiuni, care evalueaza compania la trei miliarde euro. Alpha a respins propunerea, potrivit Mediafax.

Filaretos a adaugat ca oferta NBG a fost una ostila, iar calculele grupului duc lipsa de credibilitate.

"Inca de la inceput, aceasta nu a fost o abordare amiabila. NBG a lansat pe piata niste declaratii. A dat de inteles ca este o tranzactie deja convenita. A fost o incercare foarte neindemanatica de a face presiuni asupra noastra", a aratat oficialul Alpha.

Citeste si:

Autoritatile elene au demarat, in luna martie, o ancheta pentru a determina daca scurgerea de informatii in cazul ofertei NBG - Alpha a fost orchestrata pentru manipularea pietei bursiere.

Guvernul elen a cerut anul trecut bancilor sa-si consolideze operatiunile si sa exploreze fuziuni pentru a face fata mai bine crizei.

Ambele institutii de credit sunt prezente si pe piata bancara romaneasca.