Facebook a angajat un director al Google, Amin Zoufonoun, pentru a conduce fuziunile si achizitiile celei mai mari retele de socializare din lume, cu peste 600 de milioane de utilizatori, Facebook avand un interes crescut pentru astfel de tranzactii, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Pana in prezent, achizitiile Facebook s-au limitat la cumpararea unor companii mici, interesante mai mult pentru talentul ingineresc decat pentru produse.

"In timp se asteapta la tranzactii tot mai mari. In mod sigur detin resursele pentru astfel de operatiuni", a declarat o sursa apropiata situatiei.

Facebook, aflata in proprietate privata, a obtinut recent 1,5 miliarde de dolari de la investitori precum Goldman Sachs si Digital Sky Technologies, precum si printr-o oferta privata catre investitori din strainatate, care a evaluat compania la circa 50 de miliarde de dolari.

La inceputul lunii martie, compania de investitii General Atlantic a cumparat o participatie la Facebook, intr-o tranzactie care a conferit companiei o valoare de 65 de miliarde de dolari.

Zoufonoun a lucrat la Google din 2003 si detinea functia de director pentru dezvoltare corporatista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump: Zuckerberg mi-a spus ca sunt numarul 1 pe Facebook