Angela Merkel a declarat ca sapte dintre cele 17 centrale nucleare din Germania vor fi inchise, cel putin pana la finele unui moratoriu de trei luni cu privire la expansiunea ciclului de viata a statiilor nucleare nemtesti.

In prezent, aproximativ 23% din electricitatea la nivel national este produs de centralele nucleare.

Decizia a fost luata in urma exploziilor de la centrala nucleara Fukushima provocate de cutremurul de 9 grade pe scara Richter din Japonia.

Centralele vizate de Angela Merkel sunt cele care au fost puse in functiune inainte de finele lui 1980, mai exact: Neckarwestheim 1, Philippsburg 1 (in Baden-Wurttemberg), Biblis A und B (Hesse), Isar I (Bavaria), Unterweser (Lower Saxony) and Brunsbüttel (Schleswig-Holstein).

Citeste si:

Toate centralele nucleare din Germania vor fi supuse unor teste, astfel incat pana pe data de 15 iunie (cand se incheie moratoriul - n. red.) “toate intrebarile legate de siguranta sa aiba un raspuns”.

“Vrem sa folosim perioada moratoriului pentru a accelera conversia energiei catre sursele regenerabile”, a declarat cancelarul german intr-o conferinta de presa.

Citeste si:

Merkel suspenda prelungirea activitatii centralelor nucleare