Pierderile provocate de cutremurul din Japonia vor reduce rezervele de capital ale asiguratorilor, potrivit brokerilor din sectorul de profil, citati de Reuters, scrie Mediafax.
Compania de asigurari si reasigurari ACE a avertizat deja ca va inregistra o pierdere neta de 200-250 milioane de dolari in urma cutremurului, datele fiind preliminare.

Costurile provocate industriei asigurarilor de cutremurul din Japonia vor fi de pana la 35 de miliarde de dolari, anticipeaza compania de consultanta AIR Worldwide.

Aceste costuri se vor adauga unor despagubiri de circa 20 de miliarde de dolari platite in ultimele sase luni in urma unor alte catastrofe naturale, epuizand bugetele alocate dezastrelor de acest fel, a declarat David Flandro, director la Guy Carpenter, al doilea mare broker de reasigurari la nivel mondial.

Deficitul de capital la nivelul sectorului ar putea afecta preturile pentru toate categoriile de reasigurari, nu doar in cazul celor pentru catastrofe, primele dovezi referitoare la majorari urmand sa apara la reinnoirea anuala a politelor, in iunie si iulie.

Exista insa si brokeri care considera ca astfel de evenimente, chiar daca provoaca unele pierderi, nu vor duce la scumpirea politelor.

"Da, va fi un impact, dar nu unul care sa duca la preturi mai mari. Sunt convins de acest lucru", a declarat Al Tobin, director la divizia de solutii pentru risc a companiei Aon.

Intre asiguratori cei mai expusi la piata japoneza, pe langa ACE, se numara Aflac, AIG, MetLife, MunichRe si SwissRe. Gradul de expunere al acestora nu este insa clar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri