Intoarcerea milionarilor americani continua

Numarul gospodariilor cu averi de peste un milion de dolari din Statele Unite a crescut anul trecut cu 8%, de la 7,8 milioane la 8,4 milioane, beneficiind de recuperarea burselor, potrivit unui studiu al companiei Spectrem Group, citat de CNN si preluat de Mediafax.

"Cresterea numarului celor bogati a fost sustinuta, in principal, de revenirea pietei de capital, dar nu a mai fost atins nivelul din 2007, inainte de intrarea in recesiune", se arata in raport.

Anul trecut a fost al doilea de crestere, dupa ce in 2009 a fost consemnat un avans de 16%.

"Intoarcerea milionarilor continua", a afirmat presedintele Spectrem Group, George H. Walper. Milionarii raman, insa, precauti in privinta investitiilor, a adaugat el.

In 2008, anul de debut al crizei, numarul gospodariilor cu averi de cel putin un milion de dolari s-a prabusit cu 27%.

Totodata, numarul celor foarte bogati, cu averi de peste cinci milioane de dolari, a urcat cu 8% in 2010, la 1,06 milioane, in timp ce 13,5 milioane de gospodarii, cu 6% mai multe ca in anul anterior, au raportat averi de peste 500.000 de dolari.

Anul trecut a marcat si cresterea numarului gospodariilor cu averi mai mari de 100.000 de dolari, de la 34,6 milioane la 36,2 milioane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri