Producatorul de iaurt Yoplait, evaluat la 1,6 mld. dolari

Grupul alimentar american General Mills va plati 800 de milioane de euro pentru a prelua 50% din brandul francez Yoplait, al doilea in lume pe piata iaurturilor, dupa Danone, transmite Reuters.

Fondul de investitii private PAI Partners si asociatia franceza de fermieri Sodiaal au anuntat ca se afla in negocieri exclusive cu General Mills. Tranzactia evalueaza producatorul de iaurturi Yoplait la 1,6 miliarde de dolari.

Reprezentantii celor doua companii nu au oferit detalii asupra termenului unui acord final, nici in privinta modului in care General Mills va finanta tranzactia, potrivit Mediafax.

Anuntul a pus capat mai multor luni de negocieri in privinta Yoplait.

Brandul a atras oferte din partea mai multor grupuri alimentare, intre care Lala (Mexic), Nestle (Norvegia) sau Lactalis, cel mai mare producator de lactate din Europa.

Intelegerea cu General Mills va crea doua structuri, o entitate care va detine drepturile asupra brandului si o companie care va include operatiunile. Grupul american va detine 51% din partea operationala, iar controlul asupra brandului Yoplait va fi impartit in mod egal.

Aceasta structura va permite Sodiall sa-si pastreze participatia de 50% la producatorul de iaurt, in timp PAI Partners va iesi din actionariat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri