Oficialii celor mai bogate natiuni ale lumii au adoptat insa un ton diferit, chiar daca s-au abtinut pana acum sa isi exprime ingrijorarile in public.
Un oficial de rang inalt dintr-o tara membra a G7 a respins estimarile pozitive ale bancilor, subliniind pericolul nuclear din Japonia, instabilitatea acuta a pietelor pe care a provocat-o si riscurile asociate conflictelor sangeroase din Orientul Mijlociu.
Un reprezentant al unei banci centrale din G7 a declarat la inceputul acestei saptamani ca se teme ca economia mondiala "se duce drept in jos", intr-un moment in care pietele financiare sunt inca fragile din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, nerezolvata, si a pretului mare al petrolului.
In urma evenimentelor din Libia si Bahrain, cotatia petrolului a urcat la niveluri nemaiatinse dinainte de prabusirea bancii Lehman Brothers in 2008.
Natiunile Unite au aprobat o actiune militara impotriva liderului libian Muammar Kadhafi, in timp de Arabia Saudita a trimis trupe in regatul Bahrain, pentru a potoli protestele.
Amintirea falimentului Lehman Brothers si a vitezei cu care a determinat prabusirea pietelor financiare si a economiilor este inca proaspata, iar multi oficiali sunt ingrijorati de evenimentele care au loc, chiar daca economia globala si-a revenit.
FMI anticipeaza pentru acest an un avans al economiei mondiale de 4,4% urmat de o crestere de 4,5% in 2012.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: