Miliardarul american Warren Buffett apreciaza ca seismul devastator din Japonia este unul din acele "evenimente extraordinare" care creeaza oportunitati pentru cumpararea de actiuni ale companiilor nipone, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Japonia a fost lovita recent de un cutremur devastator si valuri tsunami, iar in prezent autoritatile nipone fac eforturi pentru a aduce sub control o centrala nucleara avariata. In acest context, bursele japoneze au scazut substantial, iar yenul s-a apreciat, determinand membrii G7 sa intervina pe piata valutara pentru limitarea ascensiunii monedei nipone.

"Eforturile de reconstructie vor necesita timp, dar (dezastrul - n.r.) nu va schimba viitorul economic al Japoniei. Daca as detine actiuni nipone, cu siguranta ca nu le-as vinde", a afirmat Buffett.

El s-a aflat luni in vizita la o uzina sud-coreeana detinuta de o companie pe care o controleaza.

"De multe ori cate un eveniment extraordinar apare din senin si aduce oportunitati de cumparare. Am vazut aceasta intamplandu-se in SUA si in intreaga lume. Nu cred ca Japonia va face exceptie", a spus Buffett.

Miliardarul este supranumit "Oracolul din Omaha" pentru succesul strategiei sale de investitii pe termen lung.

Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a scazut saptamana trecuta cu mai mult de 10%. Bursele nipone au fost inchise luni.

Omul de afaceri a aratat ca Berkshire Hathaway, compania de investitii pe care o detine, este in cautare de achizitii importante. Berkshire a cumparat saptamana trecuta producatorul american de chimicale Lubrizol cu 9 miliarde de dolari.

"Este foarte probabil ca in SUA sa facem ceva", a spus investitorul. Buffett ocupa locul trei in topul marilor miliardari ai lumii realizat de Forbes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri