Japonia a fost lovita recent de un cutremur devastator si valuri tsunami, iar in prezent autoritatile nipone fac eforturi pentru a aduce sub control o centrala nucleara avariata. In acest context, bursele japoneze au scazut substantial, iar yenul s-a apreciat, determinand membrii G7 sa intervina pe piata valutara pentru limitarea ascensiunii monedei nipone.

"Eforturile de reconstructie vor necesita timp, dar (dezastrul - n.r.) nu va schimba viitorul economic al Japoniei. Daca as detine actiuni nipone, cu siguranta ca nu le-as vinde", a afirmat Buffett.

El s-a aflat luni in vizita la o uzina sud-coreeana detinuta de o companie pe care o controleaza.

"De multe ori cate un eveniment extraordinar apare din senin si aduce oportunitati de cumparare. Am vazut aceasta intamplandu-se in SUA si in intreaga lume. Nu cred ca Japonia va face exceptie", a spus Buffett.

Citeste si:

Miliardarul este supranumit "Oracolul din Omaha" pentru succesul strategiei sale de investitii pe termen lung.

Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a scazut saptamana trecuta cu mai mult de 10%. Bursele nipone au fost inchise luni.

Omul de afaceri a aratat ca Berkshire Hathaway, compania de investitii pe care o detine, este in cautare de achizitii importante. Berkshire a cumparat saptamana trecuta producatorul american de chimicale Lubrizol cu 9 miliarde de dolari.

"Este foarte probabil ca in SUA sa facem ceva", a spus investitorul. Buffett ocupa locul trei in topul marilor miliardari ai lumii realizat de Forbes.