Intrebare de 1000 de puncte: Unde se afla Muammar Gaddafi?

Fortele coalitiei internationale dispun de putine informatii asupra locului unde se afla colonelul Muammar Gaddafi, dupa ce un complex unde acesta locuieste a fost tinta unor bombardamente, a declarat comandantul coalitiei, generalul american Carter Ham.

"Nu stiu unde se afla liderul libian, dar nu am facut eforturi pentru a-l gasi", a declarat seful Comandamentului Africa al armatei americane, care conduce fortele coalitiei angajate in Libia, potrivit Mediafax.

"Misiunea mea nu este legata de aceasta persoana, noi nu il atacam, nu cautam sa stim unde se afla" , a adaugat el, intr-o conferinta de presa, la cartierul sau general, la Stuttgart (Germania).

Fortele coalitiei internationale angajate in operatiunile din Libia

Franta, care dispune de o suta de aparate Rafale si Mirage 2000, pe langa avioane de supraveghere Awacs, a fost prima care a intervenit sambata cu "aproximativ 20 de aparate", potrivit Statului Major francez.

Aparatele pleaca de la baze de pe teritoriul francez, in special Solenzara, in Corsica (sud), si Saint-Dizier (est). Portavionul Charles de Gaulle a parasit duminica portul Toulon (sud) in directia coastelor libiene. Un portelicopter de tip Mistral se afla recent in zona.

Vezi aici care sunt toate fortele coalitiei internationale angajate in operatiunile din Libia.

Sunteti de acord cu bombardarea Libiei? Raspundeti aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri