Producatorul german de chimicale BASF a acceptat sa intre in proiectul gazoductului South Stream, prin care Rusia vrea sa livreze Europei Occidentale gaze naturale, potrivit premierului rus, Vladimir Putin, citat de AFP.

Directorul general al BASF, Jürgen Hambrecht, si cel al Gazprom, Alexei Miller, au semnat un memorandum de intelegere privind intrarea Wintershall, o divizie a BASF, in proiectul rus, arata Mediafax.

Proiectul South Stream presupune construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.600 de kilometri, care va aproviziona Europa Occidentala cu gaze rusesti, tranzitand Marea Neagra si regiunea balcanica. Partenerii Gazprom in proiect sunt grupul italian Eni, compania franceza EDF si OMV, din Austria.

Gazoductul concureaza Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, care va alimenta pietele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu. Proiectul este derulat de un consortiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (Romania).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Gazprom si BASF renunta la un schimb de active
Setari Cookie-uri