Italia restrictioneaza preluarea companiilor strategice de catre straini

Executivul de la Roma a aprobat unele masuri care vor restrictiona preluarea companiilor italiene considerate strategice de catre investitori straini in domeniile alimentar, energie si telcom, a declarat o sursa guvernamentala, citata de Reuters, potrivit Mediafax.

Restrictiile vor fi bazate pe principiul reciprocitatii, pentru a permite companiilor care sunt tinte ale unor preluari sa foloseasca pentru a se proteja procedee similare celor permise in statul de origine al cumparatorului.

Masurile legislative vin in contextul in care Parmalat, cel mai mare grup alimentar listat din Italia, si Edison, al doilea mare grup energetic al tarii, se afla in conflicte privind controlul cu actionari francezi.

De asemenea, producatorul de articole de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton cumpara compania italiana Bulgari.

Presa din Italia sustine ca masurile vor impune investitorilor straini care achizitioneaza o companie italiana sa obtina aprobarea guvernului cu 60 de zile in avans. In plus, autoritatea de reglementare a bursei italiene va obtine puteri similare celei de la Paris pentru a cere clarificari ale potentialelor oferte ostile de preluare.

Intrucat este bazata pe masuri similare din Franta, legislatia adoptata de guvernul italian va evita eventuale obiectii din partea autoritatilor de la Bruxelles, potrivit Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri