Asiguratorul german Allianz si Banco Popular, a treia institutie de credit ca marime din Spania, vor infiinta o companie de asigurari care va avea in administrare active de peste 11 miliarde de euro, transmite Bloomberg.
Allianz va detine la noua companie, Allianz Popular, o participatie de 60%, restul revenind bancii spaniole. Proiectul va combina parteneriatele deja existente in domeniul asigurarilor cu operatiunile de administrare a fondurilor ale Banco Popular, potrivit Mediafax.

"Parteneriatul reprezinta un element pozitiv, desi nu va avea efecte semnificative pe termen scurt asupra situatiei financiare a Banco Popular", a afirmat Nuria Alvarez, analist la Renta 4.

Institutia de credit spaniola a anuntat ca va utiliza beneficiile rezultate din noul parteneriat pentru consolidarea situatiei financiare. Bancile spaniole sunt in atentia investitorilor si analistilor, ingrijorati ca aceste companii au nevoie de intarirea capitalului dupa colapsul pietei imobiliare, noteaza Reuters.

Grupul german este prezent in Romania prin intermediul Allianz-Tiriac, cu operatiuni in domeniul asigurarilor si pensiilor private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri