Grecia a depasit cea mai dificila perioada a crizei datoriilor, a declarat ministrul elen al Finantelor, Georges Papaconstantinou, adaugand ca nu se teme ca masurile de austeritate introduse de guvern vor declansa o criza sociala, potrivit AFP.

"Ce a fost mai greu a trecut. In acest an vom avea probabil o scadere economica de 3%. In schimb, pentru urmatorii doi ani estimam cresteri ale Produsului Intern Brut de 1%, respectiv 2%. Stiu bine ca 2013 va fi un an important, dar vor implementa toate reformele structurale", a declarat Papaconstantinou pentru publicatia Les Echos, potrivit Mediafax.

Ministrul a indicat, totodata, ca programul de ajutor de 110 miliarde de euro stabilit pentru Grecia de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International nu va acoperi tot necesarul de finantare al Atenei.

"Anul viitor vom avea nevoie de 66 de miliarde de euro, din care 24-25 de miliarde de euro vor veni ca ajutor international. Diferenta va trebui stransa de pe pietele financiare. Pana in 2012 avem in vedere emiterea de obligatiuni pe termen scurt in valoare de 25-27 de miliarde de euro si de bonuri de trezorerie de 13-15 miliarde de euro", a mentionat Papaconstantinou.

Intrebat despre consecintele pe care le-ar putea avea pe plan social masurile de austeritate introduse de guvern, oficialul a afirmat ca nu se teme de aparitia unei crize.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina