Portugalia nu va cere in viitorul apropiat asistenta financiara de la fondul Uniunii Europene (UE) destinat ajutarii statelor cu probleme din zona euro, apreciaza presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.

"Nu cred ca Portugalia va cere asistenta financiara. Situatia din acest stat este foarte complicata, dar nimic nu sugereaza ca Lisabona va cere ajutor in viitorul apropiat", a afirmat Juncker intr-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, potrivit Mediafax.

Probabilitatea ca Portugalia sa fie nevoita sa apeleze la un pachet de ajutor extern a crescut dupa ce premierul Jose Socrates a demisionat, miercuri, ca urmare a respingerii in Parlament a unui plan de austeritate, potrivit presei internationale.

Partidele de opozitie din Portugalia, majoritare in Parlament, au respins reduceri suplimentare de cheltuieli echivalente cu 4,5% din PIB pe parcursul a trei ani. Guvernul a explicat ca aceste masuri sunt necesare pentru a diminua deficitul bugetar la 4,6% anul acesta si sub pragul de 3% acceptat de UE pentru 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si