Presedintele Basescu a declarat ca la Consiliul European s-a decis declansarea unor procese prin care sa fie supuse testelor de stres toate reactoarele nucleare din spatiul UE si ca statele membre se angajeaza sa implementeze cele mai noi tehnologii in dezvoltarile de instalatii nucleare.

"Un subiect important discutat a fost legat de lectia japoneza - securitatea nucleara. Consiliul a stabilit declansarea unor procese prin care sa fie supuse testelor, asa numitele teste de stres, toate reactoarele nucleare din UE", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca rezultatele testelor vor fi aduse la cunostinta publicului.

De asemenea, Comisia va revizui actualul cadru de reglementare pentru instalatiile nucleare, reglementarile de securitate. In sfarsit, statele membre se angajeaza sa implementeze cele mai moderne tehnologii in dezvoltarile de instalatii nucleare. Sigur, urmeaza sa vina tehnicienii sa ne spuna care sunt cele mai noi tehnologii in diversele sisteme, fie ca se foloseste combustibil imbogatit fie ca se foloseste combustibil neimbogatit, asa cum foloseste Romania, a mai afirmat Traian Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Minzatu: Mai putini bani de la UE pentru drumurile din Romania