Portugalia nu are nevoie de un program international de salvare, a declarat la Bruxelles, premierul demisionar Jose Socrates, care a incercat astfel sa respinga speculatiile ca tara sa va solicita un astfel de sprijin, transmite Bloomberg, anunta Mediafax.

Randamentul obligatiunilor portugheze a atins un nivel record, investitorii anticipand ca Portugalia va cere sprijin financiar extern, dupa modelul Greciei si Irlandei.

Un astfel de ajutor ar putea atinge 70 de miliarde de euro, au declarat, joi, doi oficiali europeni.

Exista "semne bune" legate de cheltuielile si veniturile guvernamentale in martie, a declarat Socrates dupa summitul Uniunii Europene.

Presedintele Anibal Cafaco Silva a organizat vineri consultari cu toate partidele parlamentare, pentru a vedea daca este nevoie de alegeri anticipate.

Criza politica care a dus la demisia lui Socrates a fost declansata de respingerea de catre parlament a unui nou plan de austeritate propus de guvern.

Agentiile de rating Standard&Poor’s si Fitch au retrogradat joi ratingul Portugaliei.

Randamentul obligatiunilor portugheze pe termen de zece ani a avansat vineri cu 0,12 puncte, la 7,78%, iar cel al obligatiunilor pe doi ani a urcat cu pana la 0,38 puncte, la 7,08%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atentionare de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia