De fapt, GE a cerut deduceri de taxe in valoare de 3,2 miliarde de dolari pentru anul trecut, arata publicatia americana, dupa cum arata Mediafax.

Un nivel scazut de impozitare nu este o noutate pentru GE, noteaza NYT, dupa ce corporatia a redus pe parcursul mai multor ani partea din profitul operatiunilor americane platita catre Fisc si a ajuns la o rata mult mai scazuta decat majoritatea multinationalelor.

Succesul extraordinar al GE are la baza o strategie agresiva care imbina lobby-ul sustinut pentru deduceri de taxe si practici contabile inovative care permit concentrarea profiturilor in paradisuri fiscale. Giganticul departament pentru taxe al GE, condus de John Samuels, un fost oficial al Trezoreriei americane, este considerat mai bun decat oricare firma de avocatura specializata in taxe.

Citeste si:

Sloganul GE, "Imaginatia la lucru", se potriveste acestui departament de minune, potrivit NYT. Echipa de finantisti a GE include fosti oficiali ai Trezoreriei, dar si fosti angajati ai Fiscului si, de fapt, ai tuturor comitetelor din Congresul SUA implicate in elaborarea legislatiei referitoare la taxe.

Chiar daca taxa pentru companii din SUA este de 35%, printre cele mai mari din lume, companiile folosesc din ce in ce mai mult diverse strategii pentru a plati mai putin.

Practicile companiilor si strategiile fiscale ale autoritatilor au condus la declinul ponderii taxelor platite de corporatii, in totalul la nivelul SUA, de la 30% in anii '50 la 6,6% in 2009.