Averea medie a unei familii din Statele Unite a scazut cu 23% in perioada crizei financiare, de la 125.000 de dolari in 2007 la 96.000 de dolari in 2009, a anuntat Rezerva Federala a SUA (Fed), citata de CNN.
Studiul Fed, derulat pentru prima data in 2007, a fost reluat in 2009 pentru a evalua efectele recesiunii asupra gospodariilor individuale, potrivit Mediafax.

Familiile care au detinut portofolii de actiuni au pierdut peste o treime din valoarea acestora, de la 18.500 de dolari la 12.000 de dolari.

In intervalul analizat, americanii au contractat noi datorii, consemnand o crestere de la o medie de 70.300 de dolari pe familie la 75.600 de dolari, iar venitul mediu anual a coborat de la 50.100 de dolari la 49.800 de dolari.

Studiul arata ca familiile americane au reactionat contraproductiv la recesiune si ar putea frana recuperarea economica.

Americanii au inceput sa economiseasca mai mult, ceea ce inseamna ca in economia SUA, bazata in proportie de peste doua treimi pe consum, intra mai putini bani, noteaza Fed.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri