Comitetul Basel pentru Supravaghere Bancara analizeaza introducerea unor rezerve suplimentare de capital pentru institutiile financiare si modul in care aceasta masura ar putea fi folosita pentru a opri cresterea marilor grupuri bancare, riscanta pentru sistemul mondial.
Posibilitatea introducerii de noi cerinte pentru rezervele de capital a fost luata in calcul la cererea liderii marilor economii ale lumii, pentru a limita impactul asupra contribuabililor in cazul unei noi crize, a afirmat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters, arata Mediafax.

"Ar putea vrea sa introduca anumite elemente care sa descurajeze bancile sa devina si mai importante in sistemul financiar", a spus sursa. Noile masuri ar viza banci Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC si UBS.

Reglementarile ar impune institutiilor financiare de importanta sistemica sa detina capital suplimentar in functie de marime si expunerea la risc.

Autoritatile de reglementare, analisti si oficiali bancari au afirmat, in ultimele luni, ca se analizeaza reglementari care prevad capital suplimentar de 1-3% peste minimul obligatoriu.

Cotidianul german Handelsblatt a anuntat vineri, citand surse familiare negocierilor, ca autoritatile de reglementare au in vedere si o noua categorie pentru bancile cu relevanta sistemica.

Un creditor cu importanta "supersistemica" ar fi obligat sa adauge 4% rezerve de capital, prag despre care membrii comitetului spera ca va descuraja grupurile bancare mari sa se extinda si mai mult.

Comitetul de la Basel a refuzat sa comenteze. Propunerile privind institutiile financiare de importanta sistemica ar urma sa fie publicate in urmatoarele luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri