Achizitiile de companii au depasit 256 miliarde de dolari in Statele Unite in primul trimestru al acestui an, cel mai ridicat nivel de la falimentul bancii Lehman Brothers in septembrie 2008, scrie Mediafax.

Totodata, companiile din componenta indicelui Standard & Poor's 500 au aprobat pentru 2011 rascumparari de active cu 38% mai mari decat anul trecut, iar dividendul mediu ar putea creste pana la valoarea record de 31,07 dolari pe actiune in anul 2013, reiese din datele Birinyi Associates si Bloomberg.

Sefii companiilor cauta masuri prin care ar putea creste castigul actionarilor dupa cea mai puternica crestere a profiturilor din 1988, datorata dobanzilor aproape de zero si reducerilor de costuri care mentin rata somajului aproape de 10%, la maximul ultimilor 26 de ani.

Peste 139 de mari companii americane listate la bursa se pregatesc de reuniuni ale actionarilor in urmatoarele doua luni. Indicele S&P 500 s-a dublat ca valoare in ultimii doi ani, iar profiturile se apropie de recorduri istorice.

Citeste si:

"Actionarii au ridicat stacheta. Companiile trebuie sa genereze castiguri mai mari. Ideea de a sta pe un sac de bani intr-o piata cu dobanda zero este o optiune neviabila", a declarat un analist american.

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial, va plati pentru prima data un dividend trimestrial, in valoare de 6 centi pe actiune.

In domeniul fuziunilor si achizitiilor, AT&T a anuntat saptamana trecuta o tranzactie care ar putea fi cea mai mare a acestui an, grupul pregatindu-se sa cumpere, pentru 39 de miliarde de dolari, concurentul mai mic T-Mobile USA de la Deutsche Telekom.