Autoritatea Bancara Europeana va analiza bonusurile primite in acest an de directorii de banci, in urma criticilor privind marimea prea mare a platilor, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Reuters.
Institutia de reglementare va verifica daca regulile privind nivelul capitalului, care limiteaza bonusurile, au fost aplicate corect de autoritatile nationale de supraveghere, au spus sursele, potrivit Mediafax.

Autoritatea ar putea obliga institutiile nationale sa explice de ce nu au fost aplicate reglementarile referitoare la bonusuri, sau sa propuna prevederi care sa fie aplicate in toate cele 27 de state membre, a aratat una din surse.

"Principala intrebare este daca reprezentantii autoritatii bancare au competenta sa stabileasca reguli stricte", a declarat Bob Penn, partener la compania Allen&Overy.

Comitetul Autoritatilor Europene de Supraveghere Bancara a aprobat anul trecut reglementari pentru reducerea stimulentelor de asumare a unor riscuri excesive, impunand limite referitoare la platile in numerar.

Lideri sindicali l-au criticat pe directorul general al Barclays, Robert Diamond, pentru faptul ca a primit un bonus de 6,5 milioane de lire sterline (10,4 milioane dolari), compensatiile totale obtinute de acesta ajungand la 10,1 milioane de lire. Diamond a devenit astfel cel mai bine platit director de banca din Marea Britanie.

Legislatia Uniunii Europene permite bancherilor sa primeasca 25% din bonusuri sub forma de plati imediate in numerar, iar restul, sub forma de actiuni, sa fie esalonate pe o perioada de minim trei ani.

Comisarul pentru Servicii Financiare, Michel Barnier, a declarat in aceasta luna ca apelurile de moderare a bonusurilor nu au fost luate in seama si ca UE ar trebui sa ia in considerare noi masuri.

Royal Bank of Scotland, cea mai mare banca aflata sub controlul statului britanic, a acordat directorului general Stephen Hester si altor opt directori circa 28 de milioane de lire sterline, sub forma de actiuni.

Cele mai mari patru banci britanice au anuntat ca bonusurile pentru angajatii din Marea Britanie vor fi sub cele de anul trecut si s-au angajat ca intensifice creditarea companiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri