Philip Morris International anunta ca efectele cutremurului devastator de la inceputul lunii din Japonia nu vor avea, cel mai probabil, “un impact negativ asupra rezultatelor companiei pe 2011”, potrivit Fox News.
Producatorul newyorkez de tigarete a adaugat ca patru dintre cele 28 de centre de distributie ale sale sunt inchise momentan pe motiv ca au nevoie de reparatii structurale. Cumulat, aceste centre sunt responsabile pentru 12% din vanzarile totale din Japonia pe anul trecut.

Doua dintre respectivele locatii isi vor redeschide portile in cursul acestei saptamani, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei. Celelalte doua centre de distributie vor beneficia de o serie de servicii alternative de distribuire a marfurilor, in timp ce in restul centrelor din arhipelag, activitatile se desfasoara normal.

Aceste vesti vin in contextul in care intreg volumul de tigarete destinate pietei nipone este produs in centre din afara tarii asiatice, iar transporturile si descarcarea containerelor in porturi se desfasoara, de asemenea, in conditii normale.

Reprezentantii Philip Morris, care opereaza sub branduri ca Marlboro, Parliament sau Virginia Slims, au declarat ca nu se asteapta la o scadere a profitabilitatii afacerilor din Japonia de pe urma catastrofei care a avut loc in arhipelag si nici a scaderii volumului de marfa anuntat pentru vanzare in 2011.

Desi reprezentanta centrala de la Tokio a fost temporar inchisa o perioada de timp, aceasta s-a redeschis pe 24 martie, fara a se inregistra pierderi sau distrugeri de orice fel. In plus, intregul personal din Japonia a fost identificat si se afla in afara oricarui pericol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri