Producatorul newyorkez de tigarete a adaugat ca patru dintre cele 28 de centre de distributie ale sale sunt inchise momentan pe motiv ca au nevoie de reparatii structurale. Cumulat, aceste centre sunt responsabile pentru 12% din vanzarile totale din Japonia pe anul trecut.

Doua dintre respectivele locatii isi vor redeschide portile in cursul acestei saptamani, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei. Celelalte doua centre de distributie vor beneficia de o serie de servicii alternative de distribuire a marfurilor, in timp ce in restul centrelor din arhipelag, activitatile se desfasoara normal.

Aceste vesti vin in contextul in care intreg volumul de tigarete destinate pietei nipone este produs in centre din afara tarii asiatice, iar transporturile si descarcarea containerelor in porturi se desfasoara, de asemenea, in conditii normale.

Citeste si:

Reprezentantii Philip Morris, care opereaza sub branduri ca Marlboro, Parliament sau Virginia Slims, au declarat ca nu se asteapta la o scadere a profitabilitatii afacerilor din Japonia de pe urma catastrofei care a avut loc in arhipelag si nici a scaderii volumului de marfa anuntat pentru vanzare in 2011.

Desi reprezentanta centrala de la Tokio a fost temporar inchisa o perioada de timp, aceasta s-a redeschis pe 24 martie, fara a se inregistra pierderi sau distrugeri de orice fel. In plus, intregul personal din Japonia a fost identificat si se afla in afara oricarui pericol.