Producatorul ceh de electricitate CEZ ar putea emite, in acest an, obligatiuni in valoare de 500 de milioane de euro, fondurile obtinute urmand sa fie utilizate pentru finantarea de noi achizitii in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, transmite Reuters. Potrivit lui Petr Voboril, directorul financiar al companiei, emisiunea va avea un termen scadent de peste cinci ani, insa, in anumite situatii, CEZ s-ar putea orienta catre imprumuturi pe termen scurt, ce vor fi alimentate prin emisiunea de obligatiuni.

CEZ este principalul producator si furnizor de electricitate din Cehia. Firma cuprinde atat activitati de producere a energiei electrice (inclusiv nucleara), cat si distributie. Compania si-a reafirmat intentiile de preluare a trei complexuri energetice in Romania, la Turceni, Craiova si Rovinari, pe sectorul de productie, precum si achizitionarea companiei Electrica Muntenia Sud, pe partea de distributie.

In prezent, CEZ controleaza 51% din actiunile Electrica Oltenia. Pe langa Romania, CEZ intentioneaza sa se extinda si in Polonia, Ucraina, Bulgaria si alte state balcanice. "In acest moment, credem ca in anul in curs vom avea nevoie de fonduri pentru trei sau patru proiecte. Pregatirile pentru emisiunea de obligatiuni au inceput, fiind programata pentru mijlocul acestui an", a declarat Voboril. El a precizat insa ca alegerea exacta a momentului depinde de evolutia unor procese de privatizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri