Grupul Agricultural Bank of Greece (ATE Bank), prezent si in Romania, a avut anul trecut pierderi de 438 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 452 milioane de euro in anul precedent, a anuntat institutia financiara controlata de statul elen.

Rezultatul negativ are la baza deteriorarea climatului economic, care a determinat ATEbank sa mentina un nivel ridicat de provizionare, si pierderile din activitati de tranzactionare, potrivit raportului financiar al bancii, citat de Mediafax.

Operatiunile de tranzactionare au generat pierderi de 193 milioane de euro anul trecut, comparativ cu un profit de 52 milioane de euro in anul anterior. Provizioanele ATEbank au scazut cu aproape 27% anul trecut, de la 825 milioane de euro la 604 milioane de euro.

Activele au scazut cu 4,8% in intervalul analizat, de la 32,8 miliarde de euro la 31,2 miliarde de euro. Soldul creditelor, dupa provizionare, a coborat cu 3,4%, de la 22 miliarde de euro la 21,2 miliarde de euro, iar depozitele au scazut cu aproape 13%, de la 22,6 miliarde de euro la 19,7 miliarde de euro.

ATEbank Grecia controleaza 74,12% din actiunile ATE Bank Romania, un alt actionar important fiind International Finance Corporation, membra a grupului Bancii Mondiale, cu 15% din capitalul social al bancii.
.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si