Opt angajati straini ai ONU, dintre care cinci gardieni nepalezi, si trei manifestanti au fost ucisi, vineri, in timpul unui atac asupra sediului Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, in nordul Afganistanului, comis de manifestanti care protestau fata de incendierea recenta a Coranului in Statele Unite, a anuntat politia.
Cetateanul roman aflat printre victimele incidentului de vineri seara din Afganistan se numeste Motco Filaret si lucra la Sectia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-I-Sharif, a declarat Doris Mircea, director general de comunicare in MAE.

"Ca urmare a incidentului de la Mazar-I-Sharif si a notificarii primite de la Departamentul Operatiunilor de Mentinere a Pacii din cadrul ONU, Ministerul Afacerilor Externe poate sa confirme ca printre victimele nefericitului incident se afla un cetatean roman, ofiter de afaceri politice in cadrul Centrului Operational NORD din Mazar-I-Sharif al minisunii ONU in Afganistan", a spus Doris Mircea.

Motco Filaret, in varsta de 43 de ani, mai participase si la operatiunile din centrul ONU din Kandahar, in Tadjikistan, in Federatia Rusa, in Caucazul de Nord, in Cecenia, in Kargazstan si in alte operatiuni ale unor organizatii internationale, a precizat sursa.

Citii mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro

Sursa foto: Osce-academy.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri