Companiile germane de utilitati vor sa investeasca 50 miliarde euro in constructia sau modernizarea a 51 de centrale electrice, pana in anul 2019, si in alte 15 proiecte care nu au inca un termen clar de executie, transmite Mediafax.

Cele 51 de proiecte care trebuie incheiate pana in 2019 sunt echivalente unei capacitati totale de putere instalata de 30.250 MW, se arata intr-un comunicat transmis de asociatia patronala BDEW in prima zi a targului industrial de la Hanovra.

Se estimeaza ca cele 66 de proiecte vor presupune investitii totale de 50 miliarde euro.

BDEW a precizat ca 18 proiecte mari, cu o capacitate de peste 20 MW fiecare, sunt deja in constructie, iar alte 13 au obtinut autorizatiile necesare.

Asociatia reprezinta circa 1.800 de companii care furnizeaza energie electrica, gaze, apa si energie termica. Organizatia anunta in luna aprilie a fiecarui an planurile companiilor membre in privinta investitiilor in centrale.

Planurile din acest an sunt urmarite in mod special de opinia publica din Germania, pe fondul dezbaterilor privind inlocuirea centralelor nucleare, care ar putea fi inchise inainte de termen din cauza atentiei generate de problemele din Japonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Afaceri cu food truck-uri: Festivalurile genereaza 95% din business