Un grup de experti ai Fondului Monetar International (FMI), Bancii Centrale Europene (BCE) si Uniunii Europene (UE) a ajuns luni la Atena pentru a analiza proiectul de buget al Greciei pentru intervalul 2012-2015, transmite Mediafax.
Proiectul de buget, care va fi prezentat de Guvern pana la sfarsitul lunii aprilie, include estimari bugetare si sprijina continuarea reformelor structurale, potrivit unor surse apropiate situatiei. Expertii vor ramane in Atena pana la sfarsitul acestei saptamani.

Grecia a primit anul trecut un pachet financiar extern de 110 miliarde de euro, de la FMI si UE, in schimbul caruia guvernul elen s-a angajat sa implementeze masuri severe de austeritate. Autoritatile vor trebui sa ia, insa, masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor cu 3,5-8 miliarde de euro in acest an, deoarece deficitul bugetar s-a redus in 2010 mai putin decat s-a anticipat, potrivit presei elene.

Analistii apreciaza ca deficitul s-a situat anul trecut la 10,6% din Produsul Intern Brut, cu un punct procentual peste estimarea initiala a autoritatilor.

Responsabilii FMI, BCE si UE vor evalua, de asemenea, aplicarea reformelor structurale in Grecia, in conditiile in care statul urmeaza sa primeasca in mai o noua transa din pachetul de ajutor extern.

In pofida progresului inregistrat de Grecia in reechilibrarea finantelor publice, o parte din investitori se tem ca statul nu-si va putea respecta obligatiile din cauza severitatii reformelor cerute de institutiile financiare internationale si a rapiditatii cu care acestea trebuie aplicate.

Pe de alta parte, premierul grec Georges Papandréou a declarat recent, intr-o dezbatere in Parlament, ca nu se pune problema restructurarii datoriilor statului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri