Pfizer a vandut divizia Capsugel fondului de investitii KKR

Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic la nivel mondial, a incheiat un acord de vanzare a diviziei Capsugel din Statele Unite, producatoare de capsule pentru medicamente, catre fondul de investitii KKR, pentru aproape 2,38 miliarde de dolari, transmite Mediafax.

In urma vanzarii, grupul american Pfizer anticipeaza ca va suplimenta rascumpararile de actiuni in acest an, peste nivelul prevazut initial, de cinci miliarde de dolari.

Actiunile Pfizer au crescut cu 1,1% in timpul tranzactiilor electronice, la 20,6 dolari pe unitate.

"Cauta solutii pentru face compania mai mica. este esential, pentru orice companie sa revina la crestere, iar Pfizer este atat de mare incat a devenit imposibil sa faca acest lucru", a declarat Jon LeCroy, analist la Hapoalim Securities.

Pfizer urmeaza sa piarda in acest an exclusivitatea pentru medicamentul Lipitor destinat reglarii colesterolului, ceea ce va afecta vanzarile si profitul grupului.

Capsugel a avut anul trecut venituri de 750 milioane de dolari si a fabricat peste 180 de miliarde de capsule gelatinoase dure pentru medicamente.

Compania americana, cu sediul in New Jersey, mai produce si alte tipuri de capsule folosite in industria farmaceutica.

In urma vanzarii, care ar putea fi finalizata in trimestrul al treilea, Pfizer a redus usor tintele de venituri pentru acest an si 2012.

Pentru 2011, Pfizer anticipeaza venituri de 65,2-67,2 miliarde de dolari, comparativ cu tintele anterioare de 66-68 miliarde de dolari.

Pfizer se astepata in 2012 la venituri de 62,2-64,7 miliarde de dolari, sub prognoza initiala de 63-65,5 miliarde de dolari.

Restul tintelor financiare au ramas neschimbate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății merge în China pentru investigații
Setari Cookie-uri