Analistii avertizeaza ca daca impozitele nu vor fi majorate acum, iar cheltuieile sociale ale statului nu vor fi restranse, americanii vor plati in viitor impozite mai mari cu 21,5%.
Analisti ai Fondului Monetar International (FMI) anticipeaza un viitor sumbru pentru contribuabilii americani, care vor plati impozite mai mari pentru o protectie sociala mai mica, potrivit unui raport publicat luni, scrie Mediafax.

"Statele Unite se afla intr-o situatie bugetara nesustenabila, din cauza unei combinatii de deficit bugetar mare, populatie imbatranita si o crestere rapida a fondurilor pentru sanatate platite de stat", afirma cei trei autori ai studiului intitulat "O analiza a dezechilibrelor bugetare si generale in Statele Unite: Cine va plati si cum?".

Problema vine din cheltuielile mari pe care le va avea statul in viitor, pentru acoperirea costurilor sociale in crestere.

"O mare parte a pasivului bugetului SUA are legatura cu prestatiile viitoare prin intermediul programelor federale de protectie sociala", se arata in raport.

Intr-un scenariu de baza, stabilizarea datoriilor la nivelul actual, raportat la PIB, implica "majorarea tuturor impozitelor si taxelor, in timp ce prestatiile sociale ar trebui reduse imediat si permanent, cu 35%, in conditiile in care orice intarziere va majora costurile".

Analistii avertizeaza ca daca impozitele nu vor fi majorate acum, iar cheltuieile sociale ale statului nu vor fi restranse, americanii vor plati in viitor impozite mai mari cu 21,5%.

FMI a precizat ca aceasta cercetare nu reflecta opinia institutiei ci doar pe cea a autorilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri