Marile banci portugheze vor inceta in urmatoarele luni sa mai cumpere obligatiuni guvernamentale si indeamna guvernul de la Lisabona sa se impumute pe termen scurt, potrivit publicatiei Jornal de Negocios, preluata de Reuters si citata de Mediafax.
Reprezentanti ai Banco Espirito Santo, Millennium si Banco BPI s-au intalnit luni cu guvernatorul Bancii Portugaliei, ocazie cu care au indemnat guvernul sa acceseze un imprumut pe termen scurt pana la alegerile din 15 iunie.

Randamentele obligatiunilor portugheze au crescut dupa ce premierul si-a prezentat luna trecuta demisia, iar agentiile de evaluare financiara importante au retrogradat ratingurile datoriilor Portugaliei.

Majoritatea analistilor apreciaza ca Portugalia va avea nevoie de sprijin financiar extern, precum Grecia si Irlanda.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri